10 veckor kvar till 50 miles

Kategorier:

Inlägget saknar kommentarer. (Kommentarera här)

Efter att ha rensat bort 10000+ skräpkommentarer (ingen överdrift tyvärr) är det återigen ordning på torpet!
Jag är nu 10 veckor bort från debuten på 50 miles, 80 km.
Efter en bedrövlig träningsmånad i maj och en nästan lika dålig i juni(mindre än 200 km totalt på två månader 🙁 ), först pga skada och när jag började komma tillbaka så väntade en veckolång frånvaro pga sjukdom, kändes det lite hopplöst.
Men förra veckan lyckades jag samla ihop 50+ km och jag ska nu försöka jobba mig upp till drygt den dubbla veckodistansen. Viktigt också att jag fick in ett långpass på 25 km förra helgen och jag hoppas på 30 km kommande helg. Av dessa kvarvarande veckor är ju även de två sista veckorna veckor då man gå ner i träning för att smälta allt man utsatt kroppen för. Så lite drygt två månader kvar och det bör gå om jag inte drar på mig fler problem på vägen som saboterar träningen.
Oavsett hur det går om 10 veckor så är det redan nu ett träningsår som inte alls blev som det skulle, jag har redan missat två ultralopp på 50 och 64 km som jag hade planerat. Nu är det 80 km som gäller och om allt går bra så kanske jag laddar om för ännu ett lopp innan 2019 är slut.

Även om jag varit medveten om att jag inte haft den mest optimala löparkroppen så var det en lite överraskning när jag insåg att den optimala vikten för min längd var 75 kg om man ska prestera som bäst i långdistans. Jag har legat ganska stadigt på 85 kg och har nu långsamt börjat plocka bort några kilon och hoppas under augusti vara under 80 kg. Detta kommer ju dels att förbättra farten, jag läste om några experiment och i bästa fall verkar vinsten vara 3-4 sekunder per km och kg så det har förmodligen inte en obetydlig påverkan med min ganska kraftiga nedgång. Men även skaderisken lär ju minska kraftigt när det gäller det enda jag haft problem med skademässigt, stressfrakturer, då belastning minskar rätt ordentligt. 5-10 kg mindre gör en väldigt stor skillnad i total belastning om man springer 80 000 steg på en vecka.