Inför Black River Run 2019 #1

Kategorier: /

Inlägget har 2 kommentarer. (Kommentarera här)

Dags att börja fokusera på detaljerna inför Black River Run 50 miles.
Efter några dagar i Sälen med miljöombyte och löppass(inte speciellt långa dock) blandat med inte helt lätta vandringar upp för branta berg så har benen fått jobba bra men jag känner mig redo för helgens långpass. Och bara en sådan sak som att passen är så långa att jag kan börja testa ut lite nya varianter på energiintag är nog för att jag ska bli lite mer laddad inför helgens distanser.
Jag funderar som så att inte vara så jättefokuserad på snabba kolhydrater som under GUM utan ha en lite bättre blandning och det återstår att se hur kroppen reagerar på det eller om jag är så illa tvungen att hålla mig till snabba kolhydrater. Strategin blir annars energiintag varje halvtimme med start 45 minuter in.
Med tanke på förutsättningarna är jag nöjd över att bara ta mig i mål. Banan är fem varv, vilket följaktligen ger 16 km per varv. Med ganska god marginal och för att göra det enkelt så räknar jag med två timmar per varv, en totaltid på 10 timmar. Och det kanske inte ens är med god marginal. Hur lång tid tar en kilometer efter 55 km? Efter 67 km? Jag vet inte.
Att det är ett antal varv gör det dock väldigt smidigt med tanke på att man kan ha en väldig massa varianter på energi och skor eller annat man kan behöva tillgängligt var 16:e km istället för att behöva fundera ut var under loppet dessa ska placeras. Jag har också sällskap vid varvning av någon som kommer gör allt för att ge mig det jag behöver.
Mina nya skor inför loppet har också levererats och är och redo att börja bli insprungna i helgen.
Imorgon fredag väntar också en vilodag som jag verkligen ser fram emot.

2 svar på ”Inför Black River Run 2019 #1”

  1. Kul att läsa! Är just i valet och kvalet om jag ska våga anmäla mig till BRR 50 miles. Får ont i magen bara av att tänka på det 😂

    1. Hej Anna! Det låter som ett argument bättre än något annat varför du SKA anmäla dig, blir du obekväm bara av att tänka tanken på det så måste du utmana dig själv och anmäla dig! Vi ses där 😀

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.