Min kommande träningsperiod

Kategorier:

Inlägget saknar kommentarer. (Kommentarera här)

Det känns bra och kul att börja träna ordentligt igen.
Det känns också kul att börja skriva igen och dela med sig av tankar som kanske sträcker sig lite utanför löpningen(vilket alltid varit min tanke, men svårare att praktisera).
Det kommer varningar om en kall vinter och jag har inte granskat vad dessa varningar är baserade på, men oavsett om vintern blir kallare än vanligt så blir det en ny utmaning med långpass i kyla, av flera skäl.
Men lämpligt nog så blir det framåt mars som dom längsta långpassen kommer att hamna med det längsta på 48 kilometer. Men 30 och 35 kilometer kan bli nog så tufft i januari och februari.
Det känns helt rätt att ha en träningsperiod med sikte på våren, eller möjligen tidig sommar, för att sedan hinna med ännu ett satsning mot något eller några roliga lopp på hösten från en riktigt bra bas.
Jag summerade ihop vad som väntar under de kommande 21 veckorna, jag kommer att springa ca 1750 kilometer. Det är en hel del kilometer att se fram emot 🙂
Detta är i det fall det tar exakt 21 veckor,förmodligen kommer jag att få förlänga det lite beroende på vilket lopp det blir.

Jag har de senaste veckorna landat i ett kostschema som inte varit nog, jag har varit medveten om att energin har varit för låg i kosten, men det var först på ett pass jag fick avbryta den senaste veckan som jag fick uppleva hur tom kroppen var på energi. Så vissa justeringar i det är ett måste innan detta tunga program börjar.