Varför?

Kategorier: /

Inlägget saknar kommentarer. (Kommentarera här)

Jag har alltså tagit beslutet att bli en ultramaratonlöpare, dessutom utan att ens vara en maratonlöpare. Mina längsta lopp än så länge har varit ett par halvmaror och jag har egentligen bara sprungit någorlunda regelbundet sedan januari 2017. I ärlighetens namn har inte ens halvmarorna varit direkt fyllda med njutning så det är ju lite märkligt att jag bestämde mig för detta…

Men av någon outgrundlig anledning så brinner jag för löpning och ju fler youtube-videor jag sett som handlar om hur jobbigt det är att springa långt, desto mer har jag fastnat för det. Så jag har tagit sikte på Gotland Ultra Marathon som går av stapeln lördagen den 6 oktober 2018 och är 51 km långt. Denna blogg ska handla om träningen, tvivlet och glädjen på vägen fram mot detta lopp. Mina mål ligger dock bortom detta och såväl 50 miles, 100 km och 100 miles, som är dom klassiska distanserna inom ultramaraton, är något jag ser mig satsa mot framöver. Frågan “Varför?” kan jag nog inte svara något annat på än “Varför inte?”.

Ett annan varför är, “Varför en blogg?”. Det finns både att altruistiskt skäl och ett mer egoistiskt sådant. Dels är det för min egen skull för att kunna gå tillbaka och följa min resa och hitta förklaringar, skaffa lärdomar etc. Sedan tycker jag själv att det är väldigt intressant att följa andra personers jakt på deras mål och kanske kan någon finna det intressant att följa denna resa.

Nu kör vi!