Med hopp om förbättrad återhämtning

Kategorier:

Inlägget saknar kommentarer. (Kommentarera här)

Jag har länge känt och även ofta(till den grad att jag fått hindra mig själv att göra det oftare) klagat på att passen känns tunga och att jag känner mig sliten och att det går långsamt. Dvs motsatsen till hur det ändå borde kännas kan jag tycka med tanke på att kroppen borde anpassa sig.
Så jag började fundera lite och det känns konstigt nog som att jag var noggrannare med vissa detaljer när jag jag sprang betydligt mindre än nu.
Bara en sådan sak som att jag lagt mindre fokus på det viktiga efter-träning-näringintaget är ju märkligt, men jag vet också varför det blivit så då jag genomfört lite experiment med kosten. Men springer man i stort sett varje dag så tror jag det blir väldigt viktigt att fylla på med energi direkt efter passet även om det kanske finns olika skolor där.

Därför kommer jag inom den första viktiga halvtimmen efter träning återuppta en gammal rutin med en kolhydrat/protein-drink för att se om det ger en bättre och snabbare återhämtning.
Jag har givetvis ätit efter passen men ibland kanske låtit det gå lite för länge och kanske ätit lite fel.
Det är ju en självklarhet för många och var det även för mig och ibland får man omvärdera vissa beslut och undersöka om alternativen faktiskt är bättre.