2018 – En sammanfattning

Kategorier:

Inlägget har en kommentar. (Kommentarera här)

Ett spännande träningsår är slut och jag tänkte försöka sammanfatta det.
Året började med att jag hade fokus på och genomförde en halvmara i mars och därefter hade jag fokus på ännu en halvmara i maj (som jag inte kunde genomföra pga förkylning). Sen minns jag inte riktigt hur eller varför men jag beslöt mig för att började springa långt. Tanken hade funnits länge men varför jag bestämde mig just då att det var dags, det minns jag inte.
Jag räknade hur många veckor jag behövde, insåg att GUM låg perfekt i tid och sen bara körde jag.
Bra träning hela vägen trots den varmaste sommaren på länge som inte gjorde det jättelätt att springa alla gånger.

Årets träningspass
Jag minns inte exakt när det var, men troligen på sensommaren. Det var kväll, efter middag och därmed då jag helst inte springer. Jag vill minnas att det faktiskt var lite regn i luften och kanske att det t.o.m. kom några stänk. Jag tror att jag skulle springa 12 kilometer i bra tempo, jag gick ut rätt hårt redan från start, lite stressad över att det var sent och kanske också för att slippa det regn jag tycker mig minnas var på ingång. Känslan under dess 12 kilometer var helt otrolig. Jag liksom flög fram och trots ett, för mig, högt tempo så kunde jag konsekvent hålla det hela vägen. Och som känslan var där och då kunde jag hålla det tempot i all oändlighet. En riktigt mäktig känsla som jag inte upplevt sedan dess.

Årets tävling
En tuff halvmara i mars och ett dåligt genomfört blodomlopp i maj gör att GUM utan konkurrens är årets bästa lopp av dom tre jag gjorde. Nu tror jag att GUM hade varit svårslaget oavsett hur många tävlingar jag hade sprungit. Det var min första ultramara, jag sprang så mycket längre än jag någonsin gjort och jag gjorde det “utan bekymmer”.

Årets väst

Årets träningsmängd
Över 2100 kilometers löpning, ger ett snitt på 5,8 kilometer per dag under hela 2018. Med en topp i augusti med 278 kilometer och 9 km / dag i snitt.

Bilder

Spelade pigg och stark under Nora halvmara i mars…


…men var helt slut under och efter loppet.


En varm sommar gjorde passen tuffa.


Men ledde fram till GUM, här njuter jag av energi direkt efter målgång.


Fortsatt träning under hösten


Och till slut kom vintern.

Ett svar på ”2018 – En sammanfattning”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.