Efter GUM

Kategorier:

Inlägget saknar kommentarer. (Kommentarera här)

Det finns en tid efter GUM och det finns en risk att jag inte ens tar mig an GUM pga en skada eller sjukdom. Men oavsett vad så känner jag att det kan vara bra att det finns en plan som sträcker sig bortom oktober.
Tyvärr har jag inte hittat något ersättningslopp som ligger i nära anslutning till GUM ifall jag oturligt nog skulle drabbas av just skada eller sjukdom.
I december finns ett lopp på 70 km, Blåfrusen. Alltså två månader efter Gotland Ultra Marathon. Och den utmaningen känns lockande, men jag tror det är ganska dumt att ens överväga att springa det loppet. Det är stor skillnad mellan 50 km och 70 km och jag har ingen aning om hur sliten jag kommer att vara den 6 oktober och när jag ens kan tänkas vara tillbaka i full träning.
Det verkar vara väldigt individuellt hur väl man återhämtar sig och det beror ju givetvis på hur mycket man tar ut sig vilken till viss del beror på vilka förutsättningar det är dagen för loppet.

Så jag tror att 2019 preliminärt får bli ett år att stabilisera sig på 50 km innan jag tittar på längre lopp. Tanken är, just nu, att jag tar mig utomlands kring februari för nästa lopp och sen hinner med 50 km på Öland i början på sommaren och ännu ett 50 km i slutet av sommaren eller hösten och kanske krydda med något mer lopp beroende på hur saker utvecklar sig.
Sen finns det en tanke om att någon gång åka Vasaloppet så det kan blir så att det planeras in en del skidåkning under vintern och det kan ju påverka planen något.