Lördag-Söndag vecka 1 2019

Kategorier: /

Inlägget saknar kommentarer. (Kommentarera här)

Jag började lördagen på gymmet och för att få lite separation mellan träningstillfällena så förlade jag löppasset till kvällstid, eller åtminstone tills det var mörkt ute.
Gympasset var mycket bra, jag har valt att inte följa något direkt schema där utan köra muskelgrupper och sen om det blir bänkpress, hantelpress eller båda övningarna är helt upp till mig och mina önskemål för dagen. Det är sunt och skönt att ha lite frihet i träningen. När det gäller löpningen är det att löpa eller löpa som är alternativen och att flytta om pass mellan exempelvis tempopass och intervallpass får sådana effekter på resten av veckan så den friheten är jag inte villig att ge mig själv.

Löppasset blev som jag nämnde ovan i mörker, den moderna belysningen i städer lyser inte upp jättemycket utan vad man såg var en blank väg som ibland bestod av slask och ibland var is så det var inte så lättsprunget. Men jag trampade på (och även i djupa vattenpölar som inte gick att se) och det blev en halvmara till slut, i inte alltför dåligt tempo.
Söndagens pass, även det i mörker, var betydligt tyngre. Jag önskar att jag kunde skylla på att de partier som på lördagen var slask nu var is och att hela passet därmed var en enda lång tur på en isgata. Men den ursäkten går inte. Det var bara förbannat tungt att springa helt enkelt. 13 km totalt på söndagen ger en helg på totalt 34 kilometer.