Nora halvmara 2019 – En analys

Kategorier: /

Inlägget saknar kommentarer. (Kommentarera här)

Tämligen sliten, åter hemma efter Nora halvmara.
Det gick hyfsat, 1:47 på en tuff bana. En bana som man började och slutade på samma ställe och man sprang två varv..men man får inte ihop i huvudet hur alla dessa meter uppför ges tillbaka i form av nedförsbackar 🙂
Rätt nöjd med tiden men inte med känslan. Jag gick t.o.m. några meter när jag var precis i slutet på kilometer 20 efter en tuff backe. Det är ju då man ska ge allt liksom.

Jag började i rätt bra tempo och tycker nog att jag höll min plats fram till kilometer 8 men sen passerades jag av några och i backen i slutet av varvet (som senare tvingade mig att gå några meter på varv två) fick jag av oklar anledning för mig att ge allt och passerade 2-3 stycken. Detta tog slut på mig totalt och strax därefter passerade de jag sprang om i backen mig igen. Jag vet inte om detta var ett infall av frustration. Men det kostade mig ork i flera kilometer framåt så inför nästa stora backe 2-3 kilometer in på nästa varv så var jag fortfarande inte återhämtad och efter det så var det bara så tungt. Därefter lyckades jag hänga på folk ett tag innan jag tappade och fick hänga på någon lite långsammare.
Majoriteten av loppet låg jag i högsta pulszonen och min högsta puls var 184 i loppet och med tanke på att jag är 37 år så är det förmodligen förbannat nära min maxpuls.
Första halvan gick på drygt 51 minuter och andra halvan på 56 minuter. Så ett total felaktigt genomfört lopp då man optimalt ska börja långsamt. Och den stora skillnaden mellan varven säger ju mycket, jag tog slut.
Jag hade ett träningspass på 20 km för någon månad sedan och det sprang jag på 1:40 med jämförbart antal höjdmeter med idag och pulsen var tydligt lägre så det var nog en onödigt hård start som ställde till det.

Min stil är att jag gnetar ikapp och passerar folk, idag var jag den som blev passerad.
Problemet jag hade var att jag inte hittade något flyt oavsett om det var uppför, nedför eller plant. Jag sprang liksom inte mitt eget lopp.
Egentligen borde jag inte dra några slutsatser alls då detta var ett träningspass, jag sprang igår och ska även springa imorgon igen så jag får vara nöjd med tiden. Jag är trots allt snabbare i år utan att formtoppa jämfört med förra året då träningen i januari-mars bara handlade om fokus på detta lopp och

Riktigt tufft lopp och jag känner mig oerhört sliten och nästan sjuk nu.