9 veckor kvar till 50 miles

Kategorier: /

Inlägget saknar kommentarer. (Kommentarera här)

Då är jag bara nio veckor bort från 50 miles och som jag nämnt tidigare så har jag haft en brokig vår och sommar när det gäller träning. Denna vecka är återhämtningsvecka och det ska jag verkligen göra, återhämta mig. Men sen får inte mycket gå fel de kommande åtta veckorna för att jag ska känna mig det minsta redo.
Jag har de senaste veckorna haft långpass som varit på 25, 30 och 20 km och dessutom ersatt en del pass med cykel, hoppat över vissa pass för att kroppen behöver det så det är inte speciellt mycket löpning i benen.
Därmed måste jag kunna växla upp antal kilometer samtidigt som jag måste hålla mig på rätt sida av gränsen och inte växla upp för fort. Jag ska fokusera på att genomföra långpassen, efter denna träningsvecka har jag tre veckor med långpass på över 40 km. Kan jag genomföra dom och ha lite känsla för veckans övriga pass, vilka jag står över och vilka jag ersätter med annan sorts träning och går in i återhämtningsveckan om fyra veckor oskadd (om än sliten) så kommer jag inte att känna mig så orolig. Passande nog så är det dessutom semesterveckor så det finns inga ursäkter för att inte få till vila och kost så optimalt det bara går för att förutsättningarna för återhämtning ska vara så goda som möjligt.