Fredag-Söndag Vecka 2 av 21

Kategorier: /

Inlägget saknar kommentarer. (Kommentarera här)

Jag fick till ett bra gympass på fredagen och kände att en vilodag från löpning låg helt i fas med vad jag behövde.
Under fredag kväll kunde jag se att det väntades regn under tidig lördag. Så jag visste att det förutom mörker alltså väntades både regn och blåst på veckans längsta pass.
Jag undrar varför jag fortfarande inte köpt några mer regnsäkra löparkläder, jag gick i dom tankarna inför GUM att det kanske vore värt att införskaffa men jag har fortfarande inte gjort det.

Nu visade det sig att jag än en gång hade tur och nederbörden var obefintlig under mina 22 km. Bra pass och det var först på slutet det började kännas lite slitsamt.
Söndagens 13,5 km var desto mer slitsamma och där var det nästan så jag fick börja plocka fram lite mentala verktyg för att fortsätta framåt. Inte riktigt, men nästan.
Det var en viss träningsvärk sedan i fredags som gjorde det lite tufft men även “slitage” som gjorde sig påmint både i höft och knä men jag visste ju att det var en ganska kraftigt ökning träningsmässigt denna vecka och får jag bara hålla denna nivån utan problem i två veckor till så väntar en återhämtningsvecka och efter den tror jag att jag är väl anpassad till träningen igen.

Det landade på totalt 67,5 kilometer denna vecka och min klocka, som inte är facit men ett hjälpmedel, anser nu att träningen är på en bra nivå igen efter att ha legat lite högt tidigare i veckan.
Mängden kilometer är väl kanske inte det som påverkar mest hur tung träningen är för kroppen utan snarare hur snabba kilometer det är och helgens kilometer har varit i lågt tempo.