Sammanfattning vecka 3 2019

Kategorier: /

Inlägget saknar kommentarer. (Kommentarera här)

En vecka med löpning tisdag till söndag och kanske mer bara något som måste göras dag efter dag snarare än riktig löparglädje, men den löparglädjen kommer sen för att jag gjort några mindre roliga pass nu.
Ska ett av veckan pass vara talande för hela veckan så får det vara onsdagens.
Inför onsdagen intervallpass hade jag ett val att göra, springa på morgonen i -14 grader eller att springa på kvällen, med varmare temperatur men i nysnö.
Jag valde det senare alternativet och det kom en del snö så dom hade ännu inte hunnit ploga vägarna trots att det var kväll när jag kom ut.
Så mina 15 minuters uppvärmning blev som att springa i sand, vilket är jobbigt 🙂 , så jag kom in rätt slutkörd i intervallerna (6×5 min med 1 minuts vila) men då hade jag faktiskt lyckats lokalisera en plogbil och sprang åt det hållet den kom ifrån. Det var samma område som jag springer mina backintervaller i, ett område som inte har en enda plan meter utan bara uppför eller nedför och mest uppför i början.
Så det blev intervaller i backar hastigt och “lustigt”. Och det var lite så det kändes överlag i veckan, som att det alltid var uppför och alltid nysnö.
Varje pass var liksom tungt och handlade bara om att mala på och inför söndagens pass, eller snarare söndagens andra pass (jag hade nämligen delat upp passet och sprang en mil på dagen i riktigt fint vinterväder och skulle springa en till mil på kvällen) antog jag skulle vara i samma anda som veckans övriga. Men med riktig kallt väder, lite för tunna kläder och helt nya skor så flög jag fram! Nåja, tiden när jag kom hem visade att jag inte direkt flög fram men det var åtminstone kilometertider som var en minut snabbare än de flesta andra under veckan utan att jag behövde lida speciellt mycket av det. Känslan var väldigt bra. Sen finns det en väldig skönhet i riktig kalla vinterkvällar som distraherade.

Notera att jag ovan inte gnäller på att det var tungt, jag är helt fri att avstå allt vad löpning heter. Jag bara konstaterar och uppskattar att det var tungt för genom att uppleva det då och skriva om det nu så tar jag med mig detta som ännu en erfarenhet att även om nästan 90% av veckan var tung så avslutades den med 10% av motsatsen till det. Och det är DET jag ska plocka fram 72 km in i loppet på mina 50 miles, för då vet jag att jag hur jag än känner mig så kan jag plötsligt bara flyga fram.