Sammanfattning vecka 4 2019

Kategorier: /

Inlägget saknar kommentarer. (Kommentarera här)

Det slog när jag tittade bakåt att den senaste månaden egentligen har varit under kategorin “Speed”, dvs att jag under dom skulle ha byggt upp min snabbhet. Jag tror inte att jag har blivit snabbare under den tiden, tvärtom skulle jag tro om något. Men det är samtidigt inte helt lätt, tycker jag, att i januari bli en snabbare löpare. För mig har det handlat om att bara få in milen, det är så många fler parametrar som påverkar under vinterhalvåret.
Det var i alla fall en återhämtningsvecka denna vecka och kroppen har känts lite stel under dom pass som har varit. Lite som att jag arbetat i för kort rörelselängd, begränsad av stela muskler.
Så jag har under slutet på veckan fått in lite längre stretch-sessioner som jag hoppas ska råda bot på den saken.
När jag ändå ska gnälla så är det ofta så att jag haft ont i ovansidan av foten under de senaste veckorna. Det kommer under passen och sitter ibland i en kortare stund och ibland även dagen efter.
Det är enbart asfalt som är underlaget nu, visserligen något dämpat av snön, och det är även mer löpning nu är tidigare så jag kan förstå att något i foten får nog.
Nu har jag tack och lov minimal erfarenhet av frakturer men det är så jag skulle beskriva känslan, som att något litet ben i foten fått en spricka. Men det går ju samtidigt över så det är förmodligen något helt annat.
Sitter det i så pass länge att jag tom tvingas börja ett pass med smärta så kan det vara värt att agera men just nu står bara ut tills det går över, vilket kanske är jättedumt egentligen…
Det är härligt att jag under helgens morgonpass börjat få se natten avta och solen gå upp, det om något är ett första tecken på att våren ändå inte är så långt borta. När ens morgonpass inte är helt i mörker 🙂
Jag har även fått bestraffa mig själv lite under veckan, om jag under passen börjat tänka negativa tankar om att det är jobbigt så har jag sprungit 2 km till i rent straff, det borde lära mig själv att sluta klaga 😀