Sammanfattning vecka 8 2019

Kategorier: /

Inlägget saknar kommentarer. (Kommentarera här)

Här sitter jag och snörvlar och är sjuk. Efter en bra vecka fram tills på fredag såg jag verkligen fram emot två långa pass på drygt 30 km både lördag och söndag.
På lördagen vaknade jag febrig och i halvdåligt allmäntillstånd och insåg att nu på morgonen blev det inga 30 km. Men jag var ändå optimistisk att kunna springa på kvällen, allt jag behövde göra var ju att ge kroppen vad den behövde. Så apelsiner, bananer och andra nyttigheter borde göra susen för sååå dåligt mådde jag inte.
Men nej, det blev inget på lördagen och det där med många timmars sömn och att vakna frisk på söndagen blev det inte heller så mycket med, febern höll mig vaken.
Så, igen, ett antiklimax.
Jag tycker att hela 2019 har känts som en halvdålig träningsperiod. Det kan vara slumpen men jag har också klivit upp en nivå till med träningen för att klara 50 miles och det kan även vara det som kroppen inte klarar av någon orsak. Vilodagarna är färre nu och kanske har jag inte insett vilket vila som faktiskt krävs även om jag upprepade gånger hävdat att nu ska det minsann bli ordning på både sömn och kost. Kanske har det inte varit nog. Jag har förmodligen aldrig utsatt min kropp för en träningsmängd som denna under så lång period. Ofta 6 löppass i veckan, ett flertal styrkepass.
Jag har ändå funnit en ro i att kroppen behöver vila, jag har hunnit göra annat i helgen som jag inte hunnit annars då jag fick 5-6 timmar extra tid som jag annars hade sprungit.
Nu väntar dessutom en återhämtningsvecka för lite extra vila, sen får det vara nog med dessa medelmåttiga träningsveckor. Hör du det, kroppen?!