Tisdag och Onsdag Träningsvecka 8 av 24

Kategorier:

Inlägget saknar kommentarer. (Kommentarera här)

Tisdagen började tidigt på gymmet med överkroppsövningar och följdes av 4 km lugn löpning. Kort sömn och halvdålig kost under dagen är väl inte det optimala upplägget men det kommer sådana dagar också, det är bara att göra det bättre dagen efter och kostmässigt fanns det trots allt tid till att göra det till ett bra dygn totalt sett under kvällen.

På onsdagen la jag löppasset(5 km) på lunchen. Det blir ju givetvis en fördel med viloveckan att passen är så korta att om det inte passade att springa på morgonen så är det inga problem att få in dom mellan andra aktiviteter under dagen. Det ger ju också en mental vila, att man kan sova lite längre och och känna att man inte behöver gå upp alltför tidigt om man inte vill utan istället sova någon extra timme eller två.
Jag känner faktiskt att jag på andra sätt också mentalt vilar från löpningen, funderar inte så mycket på strategier kring kost eller vilka tillbehör jag borde köpa. Och det avspeglar sig i mindre frekventa uppdateringar på bloggen.
Jag känner av en antydan till förkylning, ett halsont som inte riktigt bryter ut och även om jag normalt sett är väldigt noga med att inte springa när jag är sjuk så känner jag att dom här lugna passen borde vara okej, speciellt då jag inte på något sätt känner av något när jag springer. Men jag får vara väldigt nöjd med att “förkylningen” kom denna vecka!